Birdwatching
Zájezdy se zaměřením na pozorování ptactva

Víkendový zájezd do Německa - Ptačí park Walsrode a ZOO Lipsko - 17. - 19. 5. 2024 Obsazenost: 26 ze 48

PROGRAM:

1. den - odjezd z ČR ve večerních hodinách, cesta přes SRN.

2. den - Světový ptačí park Walsrode je  největší ptačí park v Evropě. Byl založen již v roce 1958.

Můžete zde objevovat asi 4 200 ptáků 675 různých druhů z téměř všech kontinentů, klimatických pásem a rozličných biotopů. Různě průchozí, tematicky zaměřené pavilony, topické haly a voliéry navazují na velké venkovní výběhy,  rybníky a společné voliéry, a vytvářejí tak jeden harmonický celek. V pavilonu tropického lesa na vás čekají exotičtí ptáci, kteří volně poletují nad hlavami návštěvníků, a také ukázky neobyčejné kultury z Indonésie. Je zde ještě jedna  tropická hala s volně létajícími tropickými ptáky, nebo hala přílivem a odlivem. Show s létajícími ptáky konané na přírodním jevišti se koná několikrát denně a uvidíte zde létat dravce, papoušky, plameňáky, ibise a spousty dalších ptáků. Zábavná a zároveň také poučná je show se zvířaty uvnitř, při které se návštěvníci seznámí s vakoveverkou létavou, leguánem nebo kaloni. V areálu se navíc nachází jeden z největších a také nejkrásnějších parků. Po celý rok tu můžete obdivovat pestrobarevné kouzlo květů stovek druhů stromů, keřů a květin. Komentovaná krmení tučňáků, pelikánů, plameňáků a supů, návštěva prosklené chovné stanice ptačích mláďat, středověký výří hrad s tajuplnými sovami nebo několik dětských hřišť jsou určeny především mladým návštěvníkům. Světový ptačí park Walsrode lze zcela určitě doporučit rodinám s dětmi.

Novinky:

- nové druhy rajek ve vlastním pavilonu

- dům kolibříků, kde je jedinečná expozice těchto létajících drahokamů

- tajuplní nelétaví noční kiwi

- novinkou jsou čápi pestří a kamiši růžkatí - jediní mimo Jižní Ameriku

- návštěvníkům je zpřístupněna část chovatelského zázemí - řada venkovních voliér

Večer ubytování a nocleh v hotelu Ibis Budget.

3. den - ZOO Lipsko

Lipská zoo, stará přes 120 let, s četnými historickými stavbami je jednou z nejtradičnějších, nejrenomovanějších a nejmodernějších v Německu. S modernizací Zoo budoucnosti v průběhu posledních 15 let se stala tato zoologická zahrada jednou z nejmodernějších a nejznámějších na světě. V Zoo žije 850 živočišných druhů a podruhů. V jednom z největších pavilonů lidoopů na světě Pongolandu žijí všechny čtyři rody lidoopů ve velkých  skupinách. K jejich sousedům patří hejno plameňáků, hyeny a také lvi angolští ve lví savaně Makasi Simba a spousta dalších. Fantastický pohled na podvodní svět a jeho exotické obyvatele nabízí více než sto let staré panoramatické akvárium, terárium a kruhová nádrž pro žraloky. Obsahuje zhruba 35 tisíc litrů vody a patří k největším v Německu. Obsahuje zhruba 35 tisíc litrů vody a patří k největším v Německu. Je zde velká sbírka ptáků, včetně papoušků kea nebo kakadu palmových.

ZOO v roce 2011 otevřela unikátní atrakci zvanou Gondwanaland, největší ukázka deštného pralesa v Evropě. Na 16,5 tisících metrech čtverečních (výšce zhruba 34 metrů, s teplotou 26 °C a vlhkostí vzduchu 65 procent) je k vidění 500 druhů rostlin a více než čtyřicet různých živočichů ze tří kontinentů. Tento jedinečný projekt umožňuje návštěvníkům zažít na vlastní kůží, co to je deštný prales. Zvířatům jsou tak blízko, jako by byli přímo mezi nimi v    přírodě. Tento tropický ráj můžete prozkoumávat na různých trasách vedoucích skrz džungli. Svět Gondwanalandu lze vidět z loďky po pralesní řece Gamanil, ze stezky v korunách stromů nebo z pohledu pod zemí. Návštěva deštného pralesa začíná v malé vesničce v takzvané „Jihoamerické zóně“. Na návštěvníky pokřikují miniaturní opičky kosmani stříbrní a zakrslí. V křovinách se plíží krásní oceloti a v řece plavou obří arapaimy či želvy. V africké části pralesa   jsou k vidění malé antilopy dik-dik, hrošíci a další druhy opic. V noční sekce se pohybují kunovci a vakorejsci. Ucítíte zde nefalšovaný tropický deštný prales Afriky, Asie a Jižní Ameriky všemi smysly. Všude kolem to bzučí, cvrčí, chrochtá a šplouchá. Vzduch je teplý a vlhký, plný vůně ananasů, kakaa, kávy a eukalyptu.

Dalším lákadlem je stepní krajina "Kiwara-Kopje", kde se pohybují nosorožci, žirafy, antilopy, pštrosi, zebry nebo gepardi. Skvělé je krmení luskounů, nedávno dovezli druhý pár. Je zde také otevřen nový pavilón koal.

Návrat do ČR ve večerních (Praha) až nočních hodinách (Morava).

Termín:

17. - 19. 5. 2024

Cena: 

  • dospělí: 4.700,- Kč,

  • dítě do 12 let v doprovodu dvou dospělých: 2.700,- Kč

Příplatky: 

  • snídaně: 300,- Kč / os.
  • komplexní pojištění včetně storna UNION A 30 16-69 let                   150,- Kč/os.
  • komplexní pojištění včetně storna UNION A 30 dítě do 15 let            105,- Kč/os.  
  • komplexní pojištění včetně storna UNION A 30 nad 70 let                 255,- Kč/os.     

SLEVY:

  • Stálí klienti, důchodci, studenti, členové ČSO a ČSCH: -250,- Kč
  • Pozn.: Slevy nelze sčítat.                    

Cena zahrnuje:

  • 1x ubytování v hotelu ve dvoulůžkových pokojích,
  • pobytovou taxu,
  • dopravu autobusem,
  • průvodce,
  • zákonné pojištění CK proti úpadku.

Cena nezahrnuje:

  • vstupy,
  • ostatní pojištění,
  • stravu,
  • zdravotnické testy.

Ubytování:

HOTEL IBIS BUDGET– síť hotelů. 2-3 lůžkové pokoje s manželskou postelí a patrovým lůžkem (pouze pro děti do 12 let). Každý pokoj má barevnou televizi, zrcadlo, stůl, židli, také sprchu a WC. Povlečení je zahrnuto v ceně. Snídaně kontinentální formou bufetu – pečivo, máslo, marmeláda, džus, káva, čaj, mléko, někdy cereálie, müsli… V SRN také paštiky, vejce a sýry.

Odjezdová místa:

  • Uh. Hradiště,
  • Olomouc,
  • Praha,
  • další dle zájmu větší skupiny (nad 10 osob …) nebo po domluvě na trase.

Rezervační formulář

Rezervace prostřednitvím tohoto formuláře není závazná.

V případě, že se Vám neozveme do 48hod od rezervace, kontaktujte nás prosím telefonicky na čísle 572 554 145!